Giresunspor Neden Bu Halde!
giresundangelsin

Son zamanlarda kamuoyunda merak edilen ve cevaplarının arandığı bazı konulara açıklık getirmek için bu toplantıyı düzenlendiğini söyledi.

Başkan Yamak, “Sanıyorum tüm kamuoyunun merak ettiği en önemli konu Giresunspor’un neden bu halde olduğuyla ilgili. Giresunspor neden bu halde sorusunun cevabını sizlere anlatayım diyerek şunları kaydetti; “Göreve geldiğimiz günden bu güne önümüze koyulan engellerle, bitirilen kaynaklarla her gün gelen yeni bir icra dosyası ile oyuncu fesihleri ile, kulüpte kaydı olmayan ödeme belgeleriyle uğraştığımız ve uğraşmaya devam ettiğimiz 1 yılı geride bıraktık. Burada yapılmış olan yolsuzluklar ahlaklı, dürüst, erdemli ve biraz olsun aile terbiyesi almış insanların yapacağı şeyler değildir. Gördüklerimiz tamamen nitelikli dolandırıcılık kapsamına giren olaylardır. Bu yapılan usulsüzlükleri mahkeme aşamasının başlamasıyla birlikte idari para cezaları ile sabit görülmüş, asliye hukuk mahkemesinde görülen Giresunspor yolsuzluk ve usulsüzlük dosyası adli makamların talebi ile ağır ceza mahkemesine taşınmıştır. Bu da durumun ciddiyetini gözler önüne seren başka bir detaydır. Burada yaşananlara usulsüzlüklere yardımcı olanlar, bunları sosyal medyada savunanlar, bu takımın yok olması ile karı karşıya kalmasına çanak tutan herkes benim nezdimde suçludur. Nasıl biz hiç kimseden korkmadan çekinmeden yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla birlikte tüm bu yolsuzluk dosyalarının üzerine gittiysek tüm camiamızın ve Giresunspor sevenlerin bu konuda bizimle birlikte olup Giresunspor’un haklarını savunma mücadelesini birlikte vermek istiyoruz. Bunlara cevap vermeyen de bunlardan korkanda dilsiz şeytandır. Sizlere bu durumu örneklerle açıklayayım.” 

HAKAN KARAAHMET 

“Kulüp kayıtlarından çıkış yapılan paralar 2023 Yılı Ocak ve Şubat döneminde toplam 581 Bin 50 Euro çıkış yapılmıştır. Bu tutar Şubat 2023 kuru ile 11 milyon 615 bin TL, güncel kur ile hesaplandığında ise 19 milyon 943 bin TL’lik bir tutar ortaya çıkıyor. Arkadaşlar biliyorsunuz ki o dönemde hepimizi derinden üzen bir felaket yaşandı. Ülkemizde yaşanmış asrın felaketi olarak kabul edilen büyük deprem felaketinde milletimiz canının derdinde iken bu arkadaşlar maalesef cebinin derdindeymiş.” 

UMUT NAYİR TRANSFERİNDEN ALINAN BİREYSEL ÇEK TUTARI OLAN 4 MİLYON 500 BİN TL

“Giresunspor kulübünde gerçekleşen oyuncu transferi ile ilgili  usulsüzlük iddialarına açıklık getiren Başkan Nahid R. Yamak, Eyüpspor başkanı Murat Özkaya ile Giresunspor Eski başkanı Hakan Karaahmet arasında çek alışverişinden Giersunspor kulübünün 4 Milyon 500 bin Tl’Lik zarara uğratıldığını söyleyerek şunları aktardı.
“Giresunspor Kulübünde akıllara durgunluk veren bir Umut Nayir transferi konusu var. Bu konuda Giresunspor kulübünün kasasına 1 kuruş dahi girmemiştir. Söz konusu bu transfer sürecine ilişkin Giresunspor kulübüne 1 kuruş dahi girmemesine rağmen Giresunspor eski başkanına Eyüpspor kulüp başkanı tarafından imzalanan 4 Milyon 500 Bin TL’lik bir çek teslim ediliyor. Bu çekin teslim edildiği tarih Umut Nayir’in transfer dönemi ile örtüşüyor. Eyüpspor başkanı ile konuyu konuştuğumda bana oyuncu karşılığı bu ödemeyi yaptığını söyledi. Bu konuşmanın ardından Giresunspor eski başkanı ile konuyu görüştüğümde ise “ O benim bileceğim iş” diyerek konuyu geçiştirdi.  Kimse bana bu çekin ticari faaliyetler sonucu kesilmiş bir çek olduğunu anlatmasın. Ayrıca bu görüntüsünü ele geçirdiğimiz çeklerden sadece bir tanesi iddiaya göre bu çekin haricinde de başka bir ödeme yapıldığına dair bilgi mevcut. Buna ek olarak aynı dönemde Bandırmaspor’a transferi gerçekleşen Sergen Piçinciol rakam ise hiç bilinmiyor.” 

PRİMLER VE DİĞER ZARARLAR

“Diğer bir konuda arkadaşlar kulübün prim giderleri adı altında yapılan usulsüz harcamalardır. İmzasız gider makbuzları ile  yaklaşık olarak bu tutar 12.925.000,00 Türk Lirası civarında rakamlara tekabül etmektedir ve bu konuda savcılıktaki dava dosyalarında bulunmaktadır. Bu paralar birilerinin cebine girmiştir. Bu tutar yaklaşık olarak o günün kuru ile 1 milyon Euro’ya denk gelmektedir.”

KASA VE ÇEKLER

Diğer bir konumuz ise Giresunspor'un fiili kasasından çıkmış gibi gösterilen masraflar;
İstanbul ofisinin masrafları, nakit giderler, bankalardan kulübün kasasına çekilmiş fakat kasaya girişleri yapılmayan paralar, kulübün kasasından yapılmış yol harcırahlarının karşılığı faturası ve fiş belgeleri olmayanlar, bunların toplamı 8 milyon TL civarında bir rakam yapıyor. Arkadaşlar bu rakam Giresunspor'un kulübünün kasasından çıkmış gibi gözüküp fiilde kayıtlarda gözükmeyen yani harcamaları yapılıp karşılığında  evrağı ve faturası olmayan kayıtlardır.  

Örneğin Yol harcırahı adı altında  ver 50.000,00 TL karşılığında nereye ödeme yapıldığını soran yok ! Fatura yok  Fiş Yok makbuz yok. 
Kulübe bağışçılar tarafından çek kesilerek bağış yapılıyor fakat bu bağışların ve çeklerin hiçbir şekilde kulüp kayıtlarında görünmediği tespit edilmiştir. Söz konusu meblağa ise yaklaşık 1 milyon 500 bin Tl civarında olduğu tespit edilmiştir.

GİYİM KUŞAM FATURA VE UÇAK BİLETLERİ 

Vakko ve Beymen Faturaları kulübe kesilmiştir. 
Bir de Hasser Danışmanlık turizm diye bir firma ile karşılaştık Turizm seyahat ve ulaşım firması.  Bu Firmada kulübe yüklü bir fatura kesmiş araştırıldğında, Hasser firması kulübümüzün yabancı topçularının yurt dışına uçak biletleri alındı gösterilip faturası düzenlendikten sonra parasını tahsil etmiş. Ancak  faturası düzenlenen yani uçak biletleri alınan topçularımız belirtilen tarihlerde yurt dışı ve yurt içine kendisi veya aile üyeleri adına her hangi bir uçuş kaydı bulunmamaktadır.

Ben ve yönetim kurulu arkadaşlarım Bu kulübün parasını lüzumsuz harcamamak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz, yemedik yemeyiz de bizler bağış yapılan 1 TL'yi bile Bu kulübün hesaplarına girdik arkadaşlar ama bazı eski  yöneticiler Giresunspor’un üzerinden(marka isimleri belli reklam olmasın diye ismini söylemiyoruz) giyiniyorlar, montlar, pantolonlar, Takım elbise alıyorlar, paralarını Giresunspor ödüyor arkadaşlar, 12.02.2021 yılında Firmanın Giresunspor kulübüne kestiği giyim faturası tutarı 17.670,00  TL’dir.  faturanın O günkü dolar kuruna çevirirsek 2370 dolar yapıyor. Arkadaşlar bugünkü parayla 73.500 TL'ye tekabül ediyor kulübün parasıyla mı üstünüze giyim kuşam alıp  giyiyorsunuz hiç utanmadınız mı, ondan sonra gazetelere flash flash Nahit Başkan böyle, yöneticiler böyleydi yazıyorlar alın bunları da yazın. Giresunspor üzerinden giyinenler Bu faturayı kulübe kesip parasını kulübe ödetenler buyursunlar bunları da yazsınlar

AKILLARA DURGUNLUK VEREN MENAJER KONUSU

Yönetim kurulu olarak 27 Şubat 2023 tarihinde göreve başladıktan sonra kulübümüze icralar hacizler gelmeye başlamıştır. Biz Kulüpte ne var ne yok alacaklar borçlarla uğraşırken kendini Menajer olarak tanıtan, kulübe Avukat gönderen, arabalara bağlama yazıları çıkaran ve  icra yazılarıyla kulübe icra çeken Egemen Adatepe’ye ait bir senetle karşılaştık. Menajer olarak bilinen  Egemen Adatepe’ye  Giresunspor Kulubü  20 bin Euro'luk bir senet verilmiş. Senet tek imza ile imzalanarak verilmiştir. Senet neye karşılık verildiği  sorulduğunda menajerlik olarak söylenilmiştir. Kulüp kayıtlarında Egemen Adatepe adına ne kesilmiş bir fatura nede Egemen Adatepe adına kayıt olunmuş evrak ve belgelere rastlanılmamıştır.  Egemen Adatepe seneti mahkemeye, icraya veriyor. İcra işlemleri ve mahkeme sürecinde kulübe tebliğ edilen evraklara kulüp avukatları yada kulüp yöneticileri tarafından  itirazda bulunulmuyor ve mahkeme, icra işlemleri kesinleştikten sonra  kulüpten yani bizim dönemimizde bu parayı kulüpten tahsil ediliyor. Bu nasıl oluyor arkadaşlar. Bu kulübün avukatları, muhasebesi, Yöneticileri yok mu?  Karşılığı, faturası, belgesi olmayan bir senede neden itiraz edilmemiş. 

ÜYELİK AİDATLARI

Aidatlar fiilen tahsil edilmediği halde tahsil edilmiş gibi kasa defterine işlenmesi durumu var. Bu rakamlar ise 1 milyon 716 bin TL ve 356 bin TL olmak üzere 2 Milyon 72 bin TL yapıyor.

SAHA KENARI LED REKLAM PANOLARINDAN KULÜBÜN UĞRADIĞI ZARAR 

Çotanak Sor Kompleksi’nde yer alan saha kenarı led reklamları toplam 1 milyon TL’lik yıllık bir bedel 5 yıl süre ile Hakan Karaahmet’in kardeşine ait olan reklam firmasına veriliyor. Bu durumun bir izahı olması mümkün değil kulübün buradan uğradığı zarar çok büyük.

HAKAN KELEŞ

Teknik direktör Hakan Keleş ile ilgili de merak edilenler mutlaka vardır anlatayım. Hakan Hoca kulübe başladığı ve bıraktığı dönemler arasında 3 adet sözleşme yapılmış ve bu sözleşmeler Tff bildirilmiştir. Bildirilen sözleşmelerin dışında Hakan hocanın çalıştığı dönemlerde ise bizim bulduğumuz 6 adet ek protokol daha yapılmıştır. Bu protokoller TFF’ye  bildirilmemiş sadece hocanın dosyasında ve diğer evrakların arasında bulunmuştur.  Yapılan  protokoller ve sözleşmelerin tutarı 13.612.500,00 TL dir. Şimdi soruyorum neden devamlı ek protokoller yapılmıştır. Devamında Biz 27 Şubat 2023 tarihinde göreve başladığımızda öğrendiğimiz bilgiler neticesinde  2023 şubat ayı içerisinde Hakan Keleş Hoca'ya  1.500.000.00 TL. ve 1.000.000,00  TL'lik olmak üzere 2 adet senet düzenleniyor . Senetler 2023 yılının Şubat ayı içerisinde yani bizler göreve başladığımız süreden kısa bir süre öncesinde düzenleniyor. Fakat Şubat ayında düzenlenen senetler  01.09.2022 ve 15.10.2022 tarihlerine geriye dönük olarak  düzenleniyor. Arkadaşlar geriye dönük senet mi düzenlenir defter kayıt belgelerde bu senetlerle ilgili kayıt yok bu konu dava konusu da oldu siz Kulübü geriye dönük nasıl borçlandırıyorsunuz. Hakan Hoca da  bu senetlere karşılık Giresunspor’u icraya verdi ve hesaplarımıza blokeler koydu, bu Adalet mi, takdiri kamuoyuna bırakıyoruz. 

Giresundan Gelsin

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

ferrero

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 34 30 1 93
2 FB  Fenerbahçe 34 28 1 89
3 TS  Trabzonspor 34 18 12 58
4 İBFK  Başakşehir 34 15 12 52
5 BJK  Beşiktaş 34 15 13 51
6 KSM  Kasımpaşa 34 14 13 49
7 ÇRZ  Ç.Rizespor 34 14 13 49
8 ALNY  Alanyaspor 34 12 10 48
9 SVS  Sivasspor 34 12 10 48
10 ANT  Antalyaspor 33 11 10 45
11 ADS  Adana Demir. 34 9 11 41
12 KYS  Kayserispor 34 11 13 40
13 SAMS  Samsunspor 34 10 15 39
14 MKE  Ankaragücü 34 8 12 38
15 KON  Konyaspor 34 8 14 36
16 GFK  Gaziantep FK 34 9 18 34
17 FKGK  Karagümrük 33 8 16 33
18 HTY  Hatayspor 34 7 15 33
19 PNDK  Pendikspor 34 7 18 30

Reklam

makmedya

Giresun Nöbetçi Eczaneler

giresundangelsin
istetiklagelsin

E-Bülten Aboneliği